Flygt potapajuće pumpe za vodu i Flygt mešalice | Meris doo2022-02-16T20:52:55+01:00

Flygt potapajuće pumpe za vodu i Flygt mikseri

Flygt Xylem je svetski lider u proizvodnji potapajućih pumpi i miksera za vodu. Nudi kompletna rešenja za tretman otpadnih voda, prepumpavanje i napredne sisteme nadzora i kontrole.

Flygt Concertor®

Flygt Concertor je prvi sistem na svetu za pumpanje otpadnih voda sa integrisanom inteligencijom

Smanjenje inventara do 80% 

Upravljajte svojim inventarom efikasno. Jedna pumpa se samopodešava ili se može podesiti da odgovara promenljivim uslovima – bez potrebe za promenom prečnika radnog kola ili veličine motora. Flygt Concertor je potpuno integrisani sistem koji smanjuje vaše ukupne troškove posedovanja, istovremeno pružajući najviši kvalitet i pouzdanost.

Rad pumpe bez začepljenja

Rad bez začepljenja i smanjen broj zahteva za vakum usisavanja do 80%. Integrisana funkcija čišćenja pumpe, zajedno sa našom patentiranom prilagodljivom N-tehnologijom, otkriva i rešava začepljenje i kod većeg vlaknastog otpada.

Ušteda energije do 70%

Potrošnja energije se povećava. Ali šta ako vam kažemo da je sada moguće smanjiti račun za struju do 70% u poređenju sa konvencionalnim sistemom? To je zato što ceo Flygt concertor® sistem osmišljen da štedi energiju.

Smanjenje ukupne investicije

Zbog svog kompaktnog, integrisanog dizajna, Koncertor eliminiše potrebu za tradicionalnim komponentama u ormaru kao što su zaštita motora, meki starteri, frekventni pretvarači (VFD) i oprema za kontrolu klime. Ovo vam daje potpunu kontrolu funkcionalnosti procesa sa ormarom koji može biti do 50% upola manji od tradicionalnih ormara.

Flygt Experior®

Pređite na najviši nivo efikasnosti i pouzdanosti

Najviša pouzdanost uz 50% uštede

Experior® je najpouzdaniji, energetski najefikasniji i najlakši sistem za pumpanje otpadnih voda koji je danas dostupan na tržištu. Flygt Eksperior kombinuje pumpe N-tehnologije, motore vrhunske efikasnosti i SmartRun, inteligentne kontrole, kako bi vam doneo izvanredno iskustvo pumpanja.

Protok bez začepljenja uz Hidrauliku

Performanse bez začepljenja uz funkciju  samočišćenja. Pređite na najviši nivo efikasnosti i pouzdanosti. Inovativna N-tehnologija je napravila revoluciju u pumpanju otpadnih voda sa trajnom visokom efikasnošću, omogućavajući niže troškove životnog ciklusa za vaše rešenje za pumpanje.

Inteligentna kontrola – SmartRun

Sva inteligencija koja vam je potrebna za pouzdano pumpanje otpadnih voda.Ove funkcije su razvijene i optimizovane da bi se postigla maksimalna pouzdanost pumpanja, velike uštede energije i inteligentna kontrola procesa u okviru pumpanja otpadnih voda. Svi parametri su unapred programirani kako bi instalacija bila brza, jednostavna i jeftina.

Motori vrhunske efikasnosti

Motori projektovani za vrhunsku efikasnost i duži vek trajanja. Flygt je vodeći svetski dizajner i proizvođač potopljenih motora za pumpe za otpadne vode, sa više od 60 godina iskustva.

Flygt N Pumpa za otpadnu vodu broj 1 na svetu

Samočisteće pumpe sa trajno visokom efikasnošću

Nema začepljenja. Nema izgubljene energije. 

Naše ogromno znanje u upravljanu tečnostima i posvećenost istraživanju i razvoju dovode do tehnološkog napretka i stalnog poboljšanja. Zato Flygt N pumpe za vodu trenutno rade u milionima instalacija širom sveta. Jednostavno, pokazale su se kao najbolji i najpouzdaniji izbor i za suve i za potopljene instalacije.

Održiva visoka efikasnost štedi novac

Kada čvrsti predmeti, kao što su žilava vlakna i savremeni otpad, uđu u ulaz konvencionalne pumpe, imaju tendenciju da se zakače za prednje ivice lopatica radnog kola. Ovo nagomilavanje smanjuje efikasnost radnog kola, što rezultira povećanom potrošnjom energije .

Izbegnite neplanirane servise.

Sa uobičajnim pumpama za otpadnu vodu, nakupljanje čvrstih materija unutar rotora može isključiti funkciju zaštite od preopterećenja panela ili zaštitu motora, uzrokujući začepljenje i dovodeći do skupih neplaniranih servisa. Čak i ako pumpa radi s prekidima, hidraulička efikasnost je smanjena, jer se nakupljene čvrste materije moraju ukloniti ispiranjem, što zahteva da se pumpa isključi na kraju radnog ciklusa. Tek kada započne sledeći ciklus, efikasnost se vraća na početnu vrednost kada se rotor oslobodi čvrstih materija koje su uzrokovale smanjenu efikasnost. Flygt N-tehnologija omogućava mehaničko samočišćenje rotora, što joj je omogućeno inovativnim dizajnom koji rešava najveći današnji izazov u tretmanu otpadnih voda. Sa stalnom visokom efikasnošću smanjuje radne sate i troškove energije tokom vremena.

Doživite moć N tehnologije

Bez obzira da li radite sa otpadnim vodama, atmosferskim vodama ili nekom drugom primenom, naći ćete širok spektar N-pumpi dizajniranih da preuzmu najteže izazove i obave najzahtevniji posao. Snažna, pouzdana i samočisteća N-tehnologija, smanjuju vaše račune za energiju i praktično eliminiše neplanirano održavanje..

Flygt Potapajuće Propelerne Pumpe

Za ekonomičan transport velikih količina

Brza i povoljna instalacija

Potrebno je samo nekoliko minuta kako biste montirali ili uklonili Flygt potapajuće propelerne pumpe sa pumpne stanice. Nisu potrebni nikakvi zavrtnji ili pričvršćivači. Ova pametne ekonomične alternative rade kao potopne pumpe, to ih čini manje složenim za montažu i omogućava motorima da rade na nižoj radnoj temperaturi i tiše od pumpi koje rade u suvim uslovima.

Pouzdane i Snažne propelerne pumpe

Svaka Flygt potapajuća propelerska pumpa je testirana u fabrici kako bi se osigurala visoka učinkovitost i vrhusnki kvalitet. Kao i svi Flygt proizvodi, Flygt propelerne pumpe isporučuju stabilne rezultate, brinući na ekonomičnost proizvoda, sa dokazanom tradicijom od 40 godina i primeni prilikom velikih poplava,  u tretmanu otpadnih voda, hidroelektranama, u kontroli od izlivanja reka, u vodenim parkovima, i kreiranju veštačkih talasa.

Najnaprednija svetska tehnologija

Flygt potapajuće propelerna pumpe poseduju patentiranu N tehnologiju poznatu po sposobnostima samočišćenja i stabilnoj visokoj efikasnosti u radu. Primenjujući iskustvo od 40 godina u radu i upravljanju tečnostima, Xylem je prilagodio N Tehnologiju širokom spektru proizvoda Flygt propelernih pumpi.

Samočisteće komponente

Kako bi se sprečilo zagušenje, lopatice propelera Flygt pumpe raspolažu dizajnom prednje ivice koja je okrenuta unazad. Ovaj dizajn koji omogućava N tehnologija uklanja ostatke sa propelera duž pomoćnog žljeba koji se nalazi u habajućem prstenu(wear ring). Vodilice lopatica pomažu u izbacivanju ostataka iz kućišta pumpe snažnim turbulentnim strujanjem koji se stvara u kućištu.

Flygt 4200 potapajuće prilagodljiva mešalice za vodu velike brzine

Potpuno mešanje za bilo koji zahtev

Potrošite do 50% manje na energiju

Bilo da kontrolišete mikser sa strane rezervoara ili upravljate njime iz kontrolne sobe, Flygt 4200 prilagodljiva mešalica obezbeđuju značajnu uštedu energije. Usklađujući izlaz sa stvarnom potražnjom, ona štedi operativne troškove i optimizuju efikasnost procesa.

Povećajte vreme rada miksera

Smanjite habanje zahvaljujući visokim performansama miksera čak i pri malim brzinama. Automatska zaštita motora od preopterećenja smanjuje rizik od zastoja procesa.

.

Poboljšajte otpornost procesa

Iskusite potpunu i trenutnu fleksibilnost sa serijom Flygt 4200. Sa ručnom kontrolom pored  rezervoara ili sa SCADA integrisanim upravljanjem, možete biti sigurni da će se mikser prilagoditi da podnese sve neplanirane i planirane promene uz očuvanje efikasnosti.

Niski troškovi posedovanja

Mikseri u seriji Flygt 4200 imaju višestruke karakteristike i mogu zadovoljiti različite potrebe, smanjujući potrebu za inventarom rezervnih mešalica i rezervnih delova, smanjujući kapitalna ulaganja za rekonstrukciju ili zamenu miksera za vodu.

Flygt 4320 potapajuća prilagodljiva mešalica za vodu male brzine

Potpuna kontrola i automatizacija procesa mešanja

Štedi do 50% troškova za energiju

Bilo da koristite mikser sa potpunom automatizacijom ili upravljajte njime iz svoje kontrolne sobe, Flygt 4320 pruža značajne uštede energije. Kontinuiranim usklađivanjem izlaza sa stvarnom potražnjom, štedeći troškove i optimizujući efikasnost procesa.

Poboljšajte prilagodljivost procesa

Mulj na dnu vašeg rezervoara? Sezonske fluktuacije? Proces nadogradnje? Flygt prilagodljive mešalice vam omogućavaju da podesite izlaz, ručno ili automatski, kako biste postigli traženi rezultat procesa mešanja — bez obzira na sve.

Povećajte vreme rada miksera

Sa sveobuhvatnim nadzorom, funkcijama auto-korekcije, zapečaćenim i zaštićenim okruženjem za pogon, Flygt prilagodljivi mikseri predstavljaju novi nivo u pouzdanosti mešanja.

Smanjite količinu inventara

Pošto se isti model adaptivnog miksera može koristiti za različite primene u vašoj fabrici, vaša investicija u rezervne delove i rezervne mešalice se smanjuje.

Flygt Mlazni aeratori

Aeracija i tretman otpadnih voda

Pouzdana oprema bez začepljenja

Iza pouzdanosti Flygt mlaznog areatora stoji inovativna N-tehnologija Flygt pumpi, poznata po svom dokazanom dizajnu koji ne začepljuje, jednostavnoj upotrebi i minimalnom održavanju..

Jeftina instalacija brzo i lako

Ovaj zgodan sistem za aeraciju koji se lako podiže i izvlači nudi ekonomičnu alternativu fiksnim mehaničkim ili difuznim sistemima za aeraciju. Aerator se može brzo instalirati bez pražnjenja postojećeg rezervoara.

Bolje radno okruženje

Pošto Flygt mlazni aerator stoji na dnu rezervoara, ima znatno manje prskanja i niži je nivo buke i vibracija u prostoriji koji se stvara u procesu u poređenju sa površinskim aeratorima. Ovo značajno poboljšava radno okruženje.

Fleksibilnost i prilagodljivost potrebama

Flygt mlazni aerator dolazi u sedam različitih veličina, kako bi zadovoljio različite potrebe u pogledu performansi aeracije. Za zahtevne primene, poboljšana izdržljivost se može postići ejektorima od nerđajućeg čelika umesto standardnog pocinkovanog čelika. Hard-Iron™ N-propeleri umesto standardnog kaljenog livenog gvožđa su idealni za abrazivne i/ili korozivne primene..

Flygt Sonde za merenje nivoa tečnosti

Hidrostatički i ultrazvučni predajnici nivoa 

Od poverenja decenijama

Flygt sonde za merenje nivoa tečnosti kombinuju jednostavnost instaliranja, jednostavnost upotrebe i pouzdane karakteristike nudeći jedinstvenu ponudu pogodnu za skoro svaku instalaciju merenja nivoa u vodama i otpadnim vodama. Dobro je dokazana širom sveta i često je komponenta koja se instalira i potom ostavlja da funkcioniše iz godine u godinu.

Dizajn pogodan za uske prostore

Dizajn sonde otežava skupljanje masti, ostataka masti i pene, što znači da je potrebno minimalno lii nikakvo održavanje, čišćenje ili kalibracija. Dizajn sonde takođe minimizira zaplitanje kablova, čineći sondu pogodnim za skučene prostore kao što su šahtovi.

Fail Safe funkcija garantuje ispravnost

Pruža sigurnost da je sonda funkcionalna u svakom trenutku. Integrisana petlja prati ispravnost sonde svakih 10 sekundi. Neuspeli test ispravosti, kao što je prekid kabla ili labavo ožičenje, aktiviraće alarm greške Flygt sonde kontrolorima kako bi upozorili operatere da preduzmu odgovarajuće mere.

Produžen radni vek sonde

Nema elektronike ili pokretnih delova što znači da je minimalan broj delova izložen habanju tokom vremena, što značajno produžava radni vek. Instalirana je u hiljadama slučaja, što ukazuje na dokazano pouzdanosr.

ŽELITE VIŠE INFORMACIJA? KONTAKTIRAJTE NAS.

Reference

JKP Beogradski vodovod i kanalizacija

JKP Beogradski vodovod i kanalizacija

JKP Vodovod i Kanalizacija Subotica

JKP Vodovod i Kanalizacija Subotica

JKP Vodovod Čačak

JKP Vodovod Čačak

JKP Vodovod i kanalizacija Zrenjanin

JKP Vodovod i kanalizacija Zrenjanin

JKP Vodovod i Kanalizacija Obrenovac

JKP Vodovod i Kanalizacija Obrenovac

JKP Komunalac Vrbas

JKP Komunalac Vrbas

JKP Vodovod i Kanalizacija Pančevo

JKP Vodovod i Kanalizacija Pančevo

JKP Vodovod i kanalizacija Pećinci

JKP Vodovod i kanalizacija Pećinci

JKP Miloš Mitrović – Velika Plana

Hidrokontrol doo Niš

Hidrokontrol doo Niš

Kapetanski Rit Ribarstvo doo Kanjiža

Kapetanski Rit Ribarstvo doo Kanjiža

PD Termoelektrane Nikola Tesla doo

PD Termoelektrane Nikola Tesla doo

Termoelektrane i kopovi Kostolac

Termoelektrane i kopovi Kostolac

Elektrovat doo

Elektrovat doo

JP PEU Resavica

JP PEU Resavica

Rudnik i flotacija Rudnik doo

Rudnik i flotacija Rudnik doo

RB Kolubara doo​ Lazarevac

RB Kolubara doo​ Lazarevac

RTB Bor Grupa doo

RTB Bor Grupa doo

Rudnik bakra Majdanpek

Rudnik bakra Majdanpek

Republička direkcija za robne rezerve

IMP-Automatika doo

IMP-Automatika doo

Alltech SRB a.d. Senta

Alltech SRB a.d. Senta

Bulevar Company“ doo

Bulevar Company“ doo

G.P. Graditelj NS doo

G.P. Graditelj NS doo

GAT doo

GAT doo

Millennium Team doo

Millennium Team doo

Global Plant inc.

Global Plant inc.

Romax Trade doo

Romax Trade doo

SERVIS

MERIS obezbeđuje servisiranje opreme i uređaja svih zastupanih programa za teritoriju Srbije, Crne Gore, Makedonije i Republike Srpske.

Flygt novosti

Nova ICEAS fabrika za prečišćavanje otpadnih voda radi u Srbiji

децембар 13th, 2022|

Novo ICEAS postrojenje za preradu i prečišćavanje otpadnih voda u Bačkoj Topoli, drugo u Srbiji, zvanično je pušteno u rad 30. decembra 2021.godine. Meris je uspešno isporučio i pustio u rad kompletnu ICEAS tehnologiju (difuzore za aeraciju, mikser, pumpu za mulj, dekanter, senzor rastvorenog kiseonika senzor za zamućenost, merač nivoa, orman sa reprogramiranim PLC-om, HMI, softver) i u ostalim delovima postrojenja su isporučene pumpe i mešalice – Flygt (pumpna stanica, septička jama, bazen za egalizaciju).

Meris učestvovao na Nedelji Voda na EXPO 2020 u Dubaiu

октобар 22nd, 2022|

Meris je predstavio svoj portfolio i objedinjenu ponudu za industrijsku automatizaciju, pijaće i otpadne vode, regulaciju i automatsko vođenje tehnoloških procesa svojih principala: Endress Hauser-a, Flygt-a Xylem brand-a i AVK group brenda.

Meris na Sajmu Voda 2021 predstavio rešenja za tretman otpadnih i pitkih voda svojih brendova

март 19th, 2022|

Firma MERIS predstavila je na ovogodišnjem Sajmu voda nove proizvode iz programa svojih principala: Endress Hauser-a, Flygt-a Xylem brand-a, i BioKube-a, kao i inovativna rešenja za tretmane pitkih i otpadnih voda.

Kategorije proizvoda

Potapajuće pumpe za vodu

Pumpe za prljavu vodu

Pumpe za odvodnjavanje

Drenažne pumpe za vodu

Pumpe za otpadne vode

Potopne pumpe sa drobilicom

Centrifugalne pumpe za vodu

Kanalizacione pumpe

Go to Top