Endress Hauser je tokom 2016. godine izbacio na tržište potpuno nov, ekskluzivan proizvod za bezkontaktno merenje nivoa i protoka pomoću bluetooth konekcije. Dizajniranjem ovakvog uredjaja EH se ponovo izdvaja u odnosu na konkurenciju.

Uređaj Mikropilot FMR10/20 nudi kontinuirano bezkontaktno merenje nivoa i protoka (koristeći linearizacionu tabelu). FMR10/20  pripadaju prvoj generaciji bezkontaktnih radara koji koriste Bluetooth tehnologiju za upravljanje procesima, puštanje u rad i održavanje.  Jednostavan i siguran bežični pristup – čak i u hazardnim (rizičnim, opasnim) zonama ili oblastima koje su nepristupačne. Signal se može prikazati (očitati) korišćenjem aplikacije na svakom Smart telefonu/Tablet računaru koji ima Android operativni sistem, tj. na svakom uređaju koji ima mogućnost Bluetooth povezivanja.

Upravljanje FMR20 je moguće i standarnim HART protokolom ili preko udaljenog displeja (što za FMR10 nisu opcije). Zahvaljujući kompaktnom dizajnu i jedinstvenom čipu, uređaj je idealan za aplikacije gde su limitirani uslove ugradnje (mali prostor za ugradnju).

Telo uređaja u potpunosti izrađeno od PVDF-a, otporno na spoljašnje uslove, zaptiveno ožičenje i elektronika, sprečavaju prodor vode i omogućavaju upotrebu FMR10/20 u izuzetno teškim i nepovoljnim uslovima rada. Jednostavno podešavanje (setup) sa tri glavna parametra za većinu aplikacija. Merni opseg od 5m (za FMR10) odnosno do 20m (za FMR20), čine ga savršenim izborom prvenstveno za aplikacije u pitkim i otpadnim vodama,  kao i korisnim za aplikacije u drugim industrijama.

Direktor Prodaje u MERIS-u Jovo Lazić je komentarisao: “Nov proizvod je poseban jer se može koristiti u opasnim zonama, na nepristupačnim mestima, pošto se signal može očitati koristeći aplikacije na svakom uređaju  koji ima Android operativni sistem, tj. na svakom uređaju koji ima mogućnost bluetooth povezivanja. Cena je vrlo povoljna što će sigurno puno značiti našim kupcima.”