Vodeća kompanija u oblasti tehnologije voda, Xylem, imenovana je za Kompaniju godine u oblasti tehnologije voda i dobitnik je „Global Water Awards“ (Svetske nagrade za vode).

Priznanje je uručeno kompaniji koja je najviše doprinela u oblasti tehnologije voda u 2017. godini. Xylem je prepoznat jer je promenio pravila igre kada su u pitanju digitalna rešenja za sektor voda.

Nagrada je ustanovljena 2006. godine i uručuje se godišnje na Svetskom samitu voda kada se nagrađuju najveći doprinosi u međunarodnoj industriji voda. Ove godine Samit je održan u Parizu.

Xylem je nagrađen za svoju viziju da ponudi „end-to-end“ rešenja za digitalno postrojenje 21. veka. Kroz strateške akvizicije i  inovacije fokusirane na uštedu energije i optimizaciju procesa, Xylem se pozicionirao kao vodeći kreator – isporučilac inteligentnih rešenja koja su usmerena na najveće probleme u oblasti tehnologije voda u 2017. i time postao apsolutni lider u ovoj, rastućoj industriji za smart rešenja.

„Mi smo veoma počašćeni što smo prepoznati i nagrađeni kao Kompanija godine za tehnologiju voda,“ izjavio je Patrik Deker, Predsednik i Izvršni direktor Xylem-a. „Ova nagrada je važno priznanje našim naporima, naporima blizu 17.000 kolega u Xylem-u, koji su posvećeni rešavanju najvećih i najkompleksnijih izazova u upravljanju vodama, koji se nalaze pred svetom danas. I dalje smo fokusirani na saradnju sa našim partnerima i klijentima u cilju plasiranja na tržište najboljih tehnoloških rešenja sa svrhom povećanja produktivnosti upravljanja vodama i otpadnim vodama“.