Firma MERIS predstavila je na ovogodišnjem Sajmu voda nove proizvode iz programa svojih principala: Endress Hauser-a, Flygt-a Xylem brand-a, i BioKube-a, kao i inovativna rešenja za tretmane pitkih i otpadnih voda.

Predstavnici MERIS-a održali su vrlo posećene stručne prezentacije: o prvom svetskom sistemu za prepumpavanje otpadnih voda sa integrisanom inteligencijom – Flygt Concertor, o Endress+Hauser novom proizvodu sa bluetooth platformom i o merenju protoka u otvorenom kanalu laserskom metodom – Teledyne Technologies.

Potrudili smo se da iskoristimo nastup na Sajmu i predstavimo nasim kupcima najnovije svetske inovacije. Danas, tehnologije koje predstavljamo idu u korak sa svetskim trendovima i mogućnosti su praktično neograničene. Novi proizvodi ostvaruju uštede na svim poljima: štede vreme, energiju, novac koji se ulaže u održavanje, uz olakšan rad i efikasne i precizne rezultate„ – izjavio je Zlatko Ognjanovac, Direktor prodaje u Meris-u.

Održana je i demonstracija rada prvog svetskog Sistema za prepumpavanje otpadnih voda sa integrisanom inteligencijom – Concertora, brenda Flygt koji je prvi u Srbiji kada je rec o prepumpavanju.

Posebno interesovanje izazvala je prezentacija sistema BioKube, vodećeg danskog proizvodjača u oblasti prečišćavanja otpadnih voda.

Jedanaesti po redu Sajam voda, održan je u BelExpo centru u Beogradu od 20. do 22. novembra ove godine, Na rekordno posećenom Sajmu, okupili su se proizvođači i distributeri opreme, uređaja i hemikalija, predstavnici naučnih institucija, projektantskih firmi, vodoprivrednih preduzeća, lokalnih samouprava, javnih komunalnih preduzeća, ministarstava, kao i finansijskih institucija koje investiraju novac u vodoprivredu.