Ušteda i do 80 posto

Kompanija Xylem predstavila je na sajmu IFAT 2016 u Minhenu (Nemačka) 30. maja revolucionarni novitet u oblasti tehnologije otpadnih voda – inteligentnu pumpu Concertor, koja se prilagođava uslovima rada i poboljšava svoj učinak u realnom vremenu.

Kombinujući integrisani kontrolni sistem sa IE4 efikasnošću motora i koristeći prednosti patentiranog izuma – N-adaptivnog radnog kola, ova pumpa omogućava olakšan rad, start programa, bolje kontrolisan proces i značajnu uštedu.

Zahvaljujući fleksibilnim performansama ove pumpe, moguće ih je menjati na licu mesta i prilagođavati uslovima rada.

U odnosu na standardne ormane za upravljanje, Concertorom se eliminišu pojedini delovi opreme koji su sastavni deo svakog upravljačkog sistema – zaštita motora, soft starter, određeni broj frekventnih regulatora, kao i oprema za kontrolu okoline. Na ovaj način, veličina ormana i investicioni troškovi se smanjuju i do 50%.

“Concertor smanjuje utrošak energije i do 70% u odnosu na konvencionalne pumpe i kontrolne sisteme. Ovo je moguće zahvaljujući naprednom softveru i hardveru koji dozvoljavaju automatsku optimizaciju potrošnje energije. Ne treba zanemariti ni i do 80% smanjenje zagušenja, koje je već samo po sebi smanjeno korišćenjem N-adaptivnog radnog kola. ” – objasnio je Zoran Dželatović, generalni director MERIS-a.

Kompaktnost i veličina same pumpe, zajedno sa svim pobrojanim karakteristikama je čine najboljim rešenjem koje se nalazi danas na tržištu.